Acupunctură

Acupunctură

Acupunctura, ca ramura a medicinii traditionale chineza este o metoda capabila nu numai sa trateze, ci sa si previna boli tinand de majoritatea ramurilor medicinii moderne. Acupunctura este o tehnică naturală de vindecare care restaurează, reglează și normalizează fluxul de energie vitală (Qi) din corp prin inserția de ace extrem de fine în căile energetice ale corpului mobilizându-se astfel de-a lungul meridianelor, toate fortele de rezistenta a organismului impotriva factorilor indusi de boala. Potrivit medicinii traditionale chineze, corpul omenesc este strabatut de energia vitala Qi printr-o serie de meridiane energetice de-a lungul carora sunt situate puncte- cheie care corespund organelor. Boala se instaleaza cand meridianele se blocheaza, iar energia Qi nu mai poate circula normal.
Prin manipularea fluxului de Qi, acupunctura poate face față dezechilibrelor și blocărilor energetice care sunt cauza principală a multor boli și a problemelor de sănătate. Studiile științifice privind acupunctura au demonstrat că acupunctura este un tratament eficace pentru o gamă largă de afecțiuni, inclusiv dureri de cap, greață, dureri de spate, dureri de genunchi, dureri de artrită, infertilitate și tulburări emoționale.
Unele persoane resimt efectul benefic al tratamentului chiar de la primele sedinte, altele au nevoie de mai multe serii de 10 sedinte pentru a se simti mai bine. O sedinta de acupunctura dureaza 30-40 minute, in functie de afectiuni.

Author Info