Servicii

Acupunctura, ca ramura a medicinii traditionale chineza este o metoda capabila nu numai sa trateze, ci sa si previna boli tinand de majoritatea ramurilor medicinii moderne. Acupunctura este o tehnică naturală de vindecare care restaurează, reglează și normalizează fluxul de energie vitală (Qi) din corp prin inserția de ace extrem de fine în căile energetice ale corpului mobilizându-se astfel de-a lungul meridianelor, toate fortele de rezistenta a organismului impotriva factorilor indusi de boala. Potrivit medicinii traditionale chineze, corpul omenesc este strabatut de energia vitala Qi printr-o serie de meridiane energetice de-a lungul carora sunt situate puncte- cheie care corespund organelor. Boala se instaleaza cand meridianele se blocheaza, iar energia Qi nu mai poate circula normal.

Prin manipularea fluxului de Qi, acupunctura poate face față dezechilibrelor și blocărilor energetice care sunt cauza principală a multor boli și a problemelor de sănătate. Studiile științifice privind acupunctura au demonstrat că acupunctura este un tratament eficace pentru o gamă largă de afecțiuni, inclusiv dureri de cap, greață, dureri de spate, dureri de genunchi, dureri de artrită, infertilitate și tulburări emoționale.

Unele persoane resimt efectul benefic al tratamentului chiar de la primele sedinte, altele au nevoie de mai multe serii de 10 sedinte pentru a se simti mai bine. O sedinta de acupunctura dureaza 30-40 minute, in functie de afectiuni.

Moxibustie mărește puterea înnăscută a organismului de a direcționa fluxul Qi și este deosebit de eficient atunci când tratează pacienții cu boli cronice. Tratamentele de acupunctura pot fi completate cu Moxibustion (moxa). Moxibustionul este o tehnică veche care folosește frunze uscate, laminate în formă cilindrică, sub formă de conic sau băț. Când este aprins, moxa arde încet cu un miros ușor. Aplicată direct sau indirect deasupra pielii peste un anumit punct de acupunctură. Moxa oferă o căldură penetrantă care se presupune că influențează fluxul de sânge și qi. Moxa este practicat pe scară largă în China, iar tratamentul obișnuit este considerat a fi util în prevenirea bolilor.

Aplicarea ventuzelor calde

Cuppingul mărește fluxul energetic al organismului, eliberează congestia și eliberează toxicitatea. Este bine pentru tensiune musculară, dureri și dureri, reducerea febrei și detoxifierea organismului de substanțe străine (adică medicamente, medicamente, alcool etc.). Este, de asemenea, o modalitate foarte bună de a ajuta acupunctura în crearea homeostaziei.

Scăderea în greutate cu ventuzoterapie

Masajul Chinezesc Tui Na

Este o formă chineză de masaj terapeutic care echilibrează și armonizează fluxul Qi în organism. Tui Na se bazează pe aceleași principii de tratament ca și acupunctura; se crede că, printr-o abordare manuală, Tui Na poate aborda eficient multe condiții de sănătate prin puterea sa de a controla durerea și de a reduce stresul. De asemenea, s-a demonstrat că Tui Na crește mobilitatea, îmbunătățește condițiile paralitice, mușchii relativ stransi (relative tight muscles) și ajută la recuperarea de la traume.

Ca metoda terapeutica, masajul Tui Na poate fi utilizat pur si simplu drept masaj de relaxare sau pentru armonizarea energetica, dar si prescris de catre un doctor in medicina chineza in urma stabilirii unui bilant energetic.

Datorita masajului chinezesc, pacientul se simte relaxat si plin de energie. In combinatie cu alte terapii ale medicinii traditionale chineza, Tui Na este utilizat in atenuarea unor afectiuni frecvente cum ar fi migrenele, nervozitatea, guturaiul, constipatia, dar si in numeroase probleme legate de sistemul muscular si cel osos ( tendinita, bursita, dureri articulare).

Reflexoterapia foloseste tehnici speciale ale degetelor pentru a lucra pe zone reflexe mici de pe picioare sau de pe maini, cu scopul de a aduce organismul in starea de echilibru. Reflexologia afirma ca regiuni distincte de la nivelul picioarelor corespund unor anumite organe sau sisteme de organe din corp, iar prin stimularea regiunii adecvate se elimina blocajele energetice care provoaca durere sau boli in structurile asociate.

Tratamentul reflexogen are efect benefic in afectiuni neuropsihice, digestive, circulatorii, renale, hepato-biliare, endocrine, afectiuni ale coloanei vertebrale etc.

Reflexologia destinde, reduce incordarea, amelioreaza circulatia sangvina si functionarea nervilor, restabilind echilibrul tuturor functiunilor corpului. Dat fiind ca majoritatea bolilor actuale provin din incordare si stres, reflexologia aduce ameliorari in aceste cazuri. Pentru persoanele care vor sa mentina o stare buna de sanatate, aceasta terapie poate fi aplicata tuturor categoriilor de varsta, si e de preferat sa se faca de cel putin doua ori pe saptamana.